Text och bild: Lina

Äntligen! Sedan många år är garageträffen hos Riverside Garage i Nyköping starten på säsongen – även om de flesta inte kommer i Corvette. Idag 8 april lovade i och för sig prognosen tvåsiffriga temperaturer – på plussidan – men det var bara 4 grader i Stockholm när vi rullade iväg. Och mycket riktigt så var den enda Corvetten vi såg på nedväg en som stod på flaket till en biltransport.

Så det var med stor glädje vi svängde in framför Riversides garage och hittade flera fina och vårputsade Vettar på plats! Och fler rullade in medan vi stod i vårsolen och pratade. Inte mindre än 12 stycken räknade jag till när vi så småningom drog oss in till Riverside. Och det var god uppslutning. Uppenbarligen är det fler än vi som saknar Corvettefolket under vintern då man inte träffas lika ofta, för vi var 57 personer sugna på gulasch som stod och pratade om vad som hänt med bilarna under vintern och både stora och små historier från vinterhalvåret.

Christer och Louise Lennartsson var som vanligt våra värdar och hade (INTE som vanligt)  ordnat en tipspromenad som tog oss både genom garagets alla hörn och frågemässigt  från Ferrari till Monza via Blå moskén i Istanbul. Det var en blandad frågekompott, med både bilrelaterade frågor och sådana om ”vanliga” ämnen. Så vi fick gnugga geniknölarna på sådant som hur stort världens största chokladägg var (10,39 m), vilken stad som brukar kallas orientens pärla (Hongkong) och när första Ikea-varuhuset öppnade utanför Sverige och var (1963 i Oslo). Inte helt lätt, alltså… Men kul! Det var ett inslag som fler än jag uppskattade.

Därefter var det dags att njuta av gulaschsoppan. Christer och Louise har ju vana nu vid att sleva soppa till alla hungriga besökare och det fylldes snabbt på längs långborden som stod uppdukade längs mittgången i garaget. Diskussionerna kring borden var livliga och – åtminstone baserat på tonen i sorlet – glada. Kaffe bjöds som vanligt i ”puben”. Dessemellan sågs många gå runt och titta på både bilar, pågående projekt och skyltar i det härliga Riversidegaraget.

Slutligen blev det dags för prisutdelning. Som vanligt hade Christer och Louise lyckats få ihop ett väldigt fint prisbord via AD Bildelar. Först ut att välja från bordet var Gunnel som med sina 8 rätt var dagens vinnare. På andra plats kom Ulla och på en hedrande tredjeplats Jimmy J. Som utslagsfråga fick vi gissa på antalet gummisnoddar i en genomskinlig spargis. Det var stor spridning på gissningarna – från ca 70 – 470! Rätt svar var dock 97 och närmast gissade Kalle som vann ett tröstpris på det och kunde mumsa godisbilar hela vägen hem till Skärblacka! Därefter var den organiserade delen av träffen över och folk började droppa av.

Christer och Louise – ni kan känna er nöjda med ännu en proffsig och väl genomförd soppaträff. Tack för att ni hänger i med denna härliga tradition!

Och visst känns det som att våren tog ett jättekliv i rätt riktning idag? Det var kul att träffa er alla och vet ni: snart är det vårmönstring! Vi ses väl där?

Kategorier: Öst, Reportage

Kommentera