Lennart importerade år 2016 en Corvette – 68 cab från Alaska . Utrustad med en 427 motor och manuell låda plus många options. Det var ingen rost och den såg bra ut men Lennart bestämde sig ändå för att göra en ”frame-off” renovering, dvs karossen monteras av och allt renoveras underifrån och upp. Första gången Oldies Väst besökte Lennart var i februari 2017 då vi fick lära oss inshimsning av bakhjulslager. Den här gången var det tänkt att topparna på motorn skulle monteras av.

Gubbarna som var med lyssnar noga på vad vi skall göra under dagen

Gubbarna som var med lyssnar noga på vad som skall göras under dagen

Ett tiotal förväntansfulla medlemmar samlades tidig förmiddag för att skrida till verket. Det visade sig ganska snart att ett par av gubbarna hade en gedigen racingbakgrund och kunde det här med V8:or  och renovering av dem.  Mycket matnyttigt fick vi därför lära oss.

Det var inga problem att demontera topparna och de såg bra ut. Tanken var att vi skulle stoppa där men ivern att skruva vidare var stor och Lennart lät sig övertalas. Tur var det för det visade sig att lagerbanorna på veven inte såg bra ut. Ett par överfall hade dessutom monterats felaktigt vid någon tidigare renovering. Slipning eller ny vev är valet Lennart nu står inför.

Vi hoppas detta är löst när vi förhoppningsvis får komma tillbaka till garageträff del 3 i Torslanda. Blir det glasfiberarbeten eller montering av nyrenoverade delar på ramen då. Vi får väl se.

Text och foto: Erik Jerkersson

Lennart med sin 427:a

Lennart med sin 427:a

Ser ju toppen ut!

Ser ju toppen ut!

Mats, Nisse och Urban tittar fram.

Mats, Nisse och Urban ser lite spända ut. Värre än fjädrarna nästan.

"Hands on" gör Lasse och Urban

”Hands on” för  Lasse och Urban. Christian dirigerar.

Jörgen hjälper till också

Jörgen hjälper till också

Urban konstaterar att överfallen monterats fel

Urban konstaterar att överfallen monterats fel

Här har det gått tort

Här har det gått tort

Behövs nya lagerbanor också

Behövs nya lagerbanor också

En jädrans massa kolvar var det

En jädrans massa kolvar var det

Kategorier: Oldies, Reportage

Kommentera