4 augusti 2012

Text: Mats Tenne
Foto: Mats Tenne, Elisabeth Söderström

Första gången i Hågelbyparken – hur skulle det gå efter massor av år på Barkaby flygfält ? Jodå, snart ringlade köerna långa ute på tillfartsvägen och i det fina vädret kämpade arrangören lite ovant med att lotsa in alla typer av veteranbilar, hot-rods, lastbilar mm till olika platser. Corvetterna fick en bra plats med utsikt över alla tillströmmande bilar och lagom långt gångavstånd till insläppet till Hågelbygården och alla försäljningsstånd med mer-eller mindre nödvändiga prylar.
Våra vana värdar Ove Karlsson och Elisabeth Söderström var tidigt på plats och hade snart slagit upp vårt klubbtält, satt upp banderoller och hissat Corvetteflaggan och bjöd sen på frukost i det gröna. Underbart! Hela dagen var det köer ute på tillfartsvägen och polisen kom så småningom dit och ändrade trafiken så att brandkår och ambulans från en närbelägen station skulle kunna komma fram.
Efterhand blev det många Corvetter och sammanlagt var vi cirka 90 bilar, varav glädjande många äldre Corvetter – det var ju ett Oldiesevenemang. Cirka hälften av bilarna var av oldiesgenerationerna, dvs C1 till C3, mellan 1953 till 1982.
Vi som var där upplevde en härlig dag med mycket tid för utbyte av erfarenheter, koll av nyheter i varandras bilar, installationer, förbättringar, tips och dessutom genererade samvaron många affärer oss emellan, allt från högtalare och fälgar till uthyrning av garage och sannolikt många flera affärer som är okända. Det är väl bland annat just sådant som en sådan här träff är till för!

Kommentera