Taxinge 2016-05-14

Klockan 8 på morgonen den 14 maj körde jag och frugan ut Corvette ur garaget för att lämna ett regnigt Arboga bakom oss. Men redan efter ett par mil så upphörde regnet och vi kunde köra på torra vägar mot målet Taxinge slott, där Corvette klubben Mälardalen med Evenemangs general Lasse Öhrn hade bjudit in till Vårmönstring. Efter många fina mil till V8:ans sköna spinnande så rullade vi upp i allén till slottet där vi möttes av en glad Lasse, Ingrid och Samuel som delade ut lunchbiljetter samt reklampåse från Meguiar’s. Vi blev därefter säkert dirigerade av övriga klubbkompisar till vår ruta för C3 bilar. Det hade inte hunnit komma så många ännu för vi var rätt tidiga men under hela förmiddagen så rullade det in Corvetter som vi till slut kunde räkna till imponerande 150 stycken.

Efter mingel med kompisar och inspekterande av varandras fixningar och förbättringar som utförts under vintern så var det dags för lunch för oss alla 220 stycken! Där serverades mycket god mat och inte minst efterrätten som är välkänd från Taxinge’s eget konditori.

Vid två tiden så avrundades dagen med att utse dagens finaste bil där röstningen arrangerades så att man ställde sig vid sin favorit och antalet personer räknades sedan av Lasse. Segrande bil var en nyrenoverad C1:a med ägare Christer Arakangas som fick ta emot vinnarbucklan. Hela evenemanget filmades bl.a. av TV-bolaget Moving Moments Film.

Stort tack till Lasse Öhrn och alla som hjälpte till att ordna denna dag för oss entusiaster som trots en kall vårdag samlats i så stort antal för att träffas med våra pärlor.

Text: Bo Björklund    bo.bjorklund_130x170/ Foto: Samuel Cedermyr

 

Kommentera