Text & bild: Mats Tenne

Äntligen dags för årets första större corvetteträff i Mälardalen. ”Mötesgeneralen” Lasse Öhrn tog emot vid infarten, prickade av de som anmält sig till lunch och delade ut en tjusig och sponsrad Meguiarspåse med putsmedel – för ännu vackrare bil. Deltagarna fick även en ”valsedel” i handen för att senare välja ”finaste” bil.
Bra väder men kalla vindar från Mälaren och några med t-shirt och shorts fann för gott att hämta varmare kläder. Corvetter av alla modeller rullade efterhand in på slottsområdet och som vanligt fick C1-och C2:orna parkera närmast slottet och C3:orna därefter. Nyare Corvetter fick sedan samsas om övrigt utrymme, vilket dock för många innebar närmare till lunchserveringen. Totalt blev vi närmare 90 st välputsade Corvetter – en härlig syn.
Efter några timmars ivrigt pratande om sina bilar, om varandra och även till stor del med varandra blev det kö på uppfartsrampen till logen och lunchen. Efter att ha lämnat matbiljetten vid dörren blev det fart fram till bufféserveringen som ordnats på föredömligt vis, så att alla snart kunde sätta sig till bords runt runda bord, som medgav att alla runt bordet kunde prata med varandra, trevligt. Taxinge är också känt för sina goda efterrätter och ingen blev heller besviken på dagens smarrighet.
Efter maten blev det prisutdelning för ”finaste” bil och förstapriset gick till en vacker C1:a från 1957 ägd av Anna-Lena och Claes Grebelle medan CCS`s grundare Jan-Erik Heikefelt knep andra priset med sin C2:a från 1967.
Fram mot eftermiddagen blev det varmare väder så det var svårt att bryta upp. Men, allt trevligt har ett slut och det var med en känsla upprymdhet och tacksamhet man vände hemåt genom den långa allén, efter att ha fått vara med om en sådan fin vårdag och träff med likasinnade.

Kommentera