Text: Arne Nilsson
Bilder: Lasse Öhrn

Så var det dags för Mälardalens första träff för året där vi hade med oss bilarna. Det blev en Oldiesträff som Christofer Poijes hade ordnat. För oss som ville cruisa så var det samling på Coop i Åkersberga och avfärd 10 30. På små kurviga vägar i vackert kulturlandskap tog vi oss upp till Brottby. Sex bilar från, fyra generationer C3 till C6. De fyra som hade cab åkte taklöst vilket faktiskt fungerade nu när våren äntligen har börjat på riktigt.
Väl framme hos Svempa så stod Örnen och dirigerade bilarna, Oldies till vänster och resten till höger. Det blev till slut ett tjugotal Corvetter, flest Oldies. Dessutom några andra gamla pärlor och en hel del vardagsbilar för de som ännu inte ställt på sin Corvette.
Inne i lokalerna stod några C3 i varierande stadier. Mycket att studera. En C3 som har renoverats/uppgraderats av Jonas, en kollega till Svempa som delar lokaler och som till vardags renoverar motorer (bara V8) var nästan färdig. Garanterat Sveriges vassaste C3-sleeper.
Några trevliga damer stod ute och bjöd på kaffe med hembakt rabarberkaka och sockerkaka. Dessutom sålde de korv med bröd och dricka. Lokalerna ligger som en vinkel och solen strålade så det gick att stå ute och snacka och titta på bilarna som kommit. Efter några timmar började några att dra och framåt två så var det dags för resten att åka hemåt.
Ett mycket trevligt arrangemang och har ni en gammal Corvette som behöver omvårdnad så tror jag att Ullmarks Restoration är ett gott val.

Kommentera