Text: Arne Nilsson
Foto: Samuel Cedermyr

I år var det en ny arrangör till detta event på Solvalla. Nya regler och lite ovana från arrangörens sida att förstå hur det funkar. Efter lite påtryckningar från Lasse Öhrn tillsamman med ordföranden från Mustangklubben hade vi och Mustangklubben fått rejält med plats.

På lördagsmorgonen stod Lasse med hustru och jag och satte upp partytältet och beachflaggorna och bestämde hur bilarna skulle parkeras. Allteftersom droppade det in bilar och vädret såg ju hyggligt ut.

Men, strax efter 9 så började det regna och det höll på i en knapp timme så vi började fundera på hur många som skulle komma.

Dock, när det hade slutat att regna så fick alla användning av den microfiberduk från Meguairs vi delade ut.

Sen kom solen och fler Corvetter rullade in. Till slut var vi en bra bit över sjuttio stycken på vår parkering och något tiotal utspridda bland övriga bilar. Alla modeller från C1 till C7 fanns representerade. Riktigt roligt var det att en orenoverad cab från 1958 kom. Inte ens motorn var renoverad. Den såg riktigt fräsch ut, visst fanns det skavanker men visa mig den orenoverade bil från 1958 som är i bättre skick så säger jag att den bilen har nog aldrig körts.

Som vanligt hade vi trevligt, gamla och nya medlemmar minglade och pratade.

Framåt eftermiddagen började de flesta att dra sig hemåt. Många skulle ju in på kvällen för att se cruisingen på Sveavägen. I år hade jag sällskap av barn och barnbarn som gillade alla åk och folklivet på Sveavägen.

Vid pennan

Arne Nilsson

Kommentera