Bilder: Samuel Cedermyr

Stockholms största bilträff är ju Stockholm Car meet på Solvalla. Öppet för alla häftiga bilar även om jänkare dominerar. Vi fick ju förra året en bra plats i ena änden av ovalen och vi fick samma plats i år eftersom vi lovat att 100 bilar skulle komma. Riktigt så många blev vi ju inte men bra nära. Det var tur eftersom vi skulle behöva packa rejält för att få plats med 100 bilar. Eftersom hästar på fyra ben inte gillar asfalt så är ju ovalen grusad. När det är varmt och torrt gör det att bilarna blir dammiga. I år fick alla ett fint lager på sig. Alla Corvetter som kom till oss fick en sak från Meguiars. Mycket uppskattat och kommer säkert till användning när dammet ska bort.

Bobo Ericzén gör ju ett program som heter Biltokig som flera av er nog sett på SvT. Han kom förbi och gjorde ett litet inslag om en av de Corvetter som stod hos oss. Han visade sig vara lite Corvettefan så vi gick runt och visade flera pärlor. Kolla gärna på hans program på Youtube.

Solvalla är ett stort område och efter några timmar var det nästan fullt med bilar. De som gick runt fick se den ena fina bilen efter den andra. Några gjorde som jag själv, stannade bland Corvetterna och umgicks med vänner.

Vädret var perfekt för en sån här träff. Strax över 20 grader, lite vind och något moln ibland.

Framåt tretiden började bilar droppa av. Det är ju cruising i Stockholm på kvällen så många ville nog fräscha upp sig. Vi hade en bra dag med Corvettevänner.

Vid pennan Arne Nilsson

Kommentera