Vårtur med CCS Oldies Mälardalen

26 maj 2012

Text & bild: Mats Tenne

Solig vårmorgon med start på Mc Donalds/Shell i Botkyrka. På småvägar genom det fagra Sörmland i en Corvette-karavan på cirka 30 bilar.

Efter knappt 2 timmar kommer vi in i en lång, grönskande allé som slutar med Sparreholms slott. Snygg parkering framför slottet, dirigerad av slottsguiden, sedan god lunch i de nyrenoverade salongerna. Efter maten rundvandring med guiden i slottet, varefter vi tågade längs sjön Båven till muséet, där vi under glada tillrop klämde in oss allihopa. Många sevärdheter hade slottsherren Helge Karinen samlat ihop och för många av oss stockholmare var kanske en Cadillac 1939 en av de mest intressanta, då den gett namn år Kungens Kurva, där den åkte i diket med kung Gustav V. Bland rariteterna fanns också en Corvette 1960, vilket förstås gladde alla “oldiesar”.

Efter bilmuséet samlades vi på slottsgården för ett lotteri med trevliga priser, varefter vi hade svårt att skiljas i den härliga eftermiddagssolen men efterhand så anträddes i alla fall färden hemåt och den blev lika mysig som ditresan.

Stort tack Elisabeth (Söderström) och ”Jerka” (Vinell) för en perfekt organiserad tur.

Kommentera