2 februari 2013

Text: Ove Karlsson

 

Tredje gången gillt för Oldies!
Med det menas inget busväder när Corvettkännaren från Huddinge, Lasse ”Lövis” Löfström ska dela med sig av sina bilder och kunskaper om gammelbilar. I år hade vi ordnat en lördagsträff med solsken hos Corvette Sweden i Sundbyberg kombinerat med samkväm i klubblokalen.

Lördagen den 2 februari ordnade Oldies i Mälardalen i samarbete med Håkan Ericsson från Corvette Sweden en träff nere i garaget på Vegagatan i Sundbyberg. Trots det vackra vintervädret droppade dryga 50 besökare in i det något mörka garaget från 10-tiden och framåt. Kul att träffen lockade besökare även från angränsande distrikt både i norr och söder.

Håkan och hans medhjälpare bjöd på kaffe och servade oss gäster runt allehanda förfrågningar på service och reservdelar. Nu handlade inte bara om frågor att besvara bakom disken utan även frågor om alla uppställda Corvetter. Där hade Håkan god hjälp av Lasse ”Lövis” Lövström som med sina erfarenheter från originalrenovering av en C2 convertible och med sina övriga teknikkunskaper kunde bidra på ett mycket proffsigt sätt.

Senare samlades vi i klubblokalen där man i baren kunde fixa sitt eget mellanmål. Så pass tidigt på lördagen var kaffe och lättöl det starkaste som serverades därtill.
Så var det dags för Lövis att presentera ”En bildvandring i Corvette historia”. Ett lättsamt bildspel och berättelse om den tekniska utvecklingen av Corvette från 1953-1982. Intresserade åhörare bidrog genom dialog till det trevliga föredraget.
Sedan följde bilder från tidiga sommarmöten, och bilar från den tiden det begav sig, dvs i slutet på sjuttiotalet och början av åttiotalet. Fantastiskt, och mycket uppskattat av övriga deltagare, att flera personer från den tiden var med i klubblokalen idag och kunde komplettera med mera uppgifter om vad som hänt många av bilarna och var de finns nu.

När Lasse Lövis var klar hade luften tagit slut i klubblokalen, men med applåder och följande 10-minuters rast kunde vi, distriktsansvarige Mats Tenne och övertecknad, fortsätta med lite klubbinformation med tyngdpunkt på vårens Oldies-aktiviteter.

De två tidigare gångerna som Oldies har bjudit in Lasse ”Lövis” så har det blivit snökaos i Stockholmstrakten och svårt att ta sig i tid eller överhuvudtaget ta sig fram till klubblokalen. Ni vet det där om stockholmare och snö. Nu hade vi en strålande vinterdag, så därför säger vi tredje gången gillt!
Stort tack till Corvette Sweden och Lasse ”Lövis”.

 

Kommentera