Text och Foto: Bo Björklund bo.bjorklund_130x170

nationaldagsfirande-malardalen-2017-1

Årets Nationaldag med Corvetteklubben Mälardalen firades på Sparreholms slott som ligger strax söder om Malmköping ute på en naturskön udde. Vädergudarna var med oss även denna gång och solen sken så fint på oss hela dagen. Jag och Siw åkte tidigt på morgonen på små fina sommarvägar till slottet för att dra igång med alla förberedelser. Efter en stund kom våra kompisar för att hjälpa till med förberedelser och som bilparkeringsvärdar.

Framåt förmiddagen började de tre karavanerna från tre uppsamlingsplatser rulla in och mullret hördes tryggt och skönt i fjärran. Det var 130 personer inbokade, fördelat på ca 80 Corvetter i olika generationer. De olika åldersgenerationerna styrdes vant in av värdarna till de olika C-rutorna som var uppmarkerade. Allt blev till slut en fin bild av olika modeller och färger.

När incheckningen var klar med biljett utdelning samt schalar till damerna så gav slottsfrun en kort tillbakablick på Sparreholms historia. Därefter delades hela sällskapet upp i två delar för lunch 1 och lunch 2. Uppdelningen gav också ett växelvis besök på det nyrenoverade bil- och kuriosa museet som ingick i dagens evenemang. Lunchen var en lokalt tillagad Hjortstek med potatis som uppskattades av lunchgästerna samt kaffe och kaka efteråt.

Klockan var nu eftermiddag och efter all trevlig gemenskap och fin nostalgi som vi fått uppleva så började alla tacka för sig och dra sig hemåt i solskenet. Tack alla för trevligt sällskap.

Kommentera