Text och Foto: Bo och Ted Björklund

Årets Nationaldag med Corvette klubb Mälardalen firades på Tidö slott som ligger intill Mälaren lite väster om Västerås. Man får tacka vädergudarna för att solen sken så fint på oss hela dagen för då blir allt mycket trevligare. Jag och Siw letade oss på morgonkvisten ut på de små slingrande sommarvägarna på väg till slottet för att dra igång med alla förberedelser. Strax därefter kom kompisarna Lasse, Ingrid, Bob och Sari för att hjälpa till.
I årets evenemang var det 135 stycken medlemmar fördelat på ca 80 Corvetter som hade bokat in sig för att delta. Efter ett tag hördes de första V8:orna mullra i fjärran och när de dök upp så dirigerades de in till sina respektive C-rutor. Alltihopa blev till slut en vacker färgpalett av nyputsade bilar som alla närvarande kunde gå runt och njuta av.
Efter sedvanligt mingel så var dags för lunchen som serverades på översta våningen i stora slottssalen. Vi blev fint uppassade av personalen med bordsservering och det bjöds naturligtvis på Slottsstek med potatis. Efter kaffe med efterrättskaka så delades ett Närvaropris ut och vi fick höra en intressant historiebeskrivning om slottet samt om deras STCC-rallybilar Team Tidö.
I dagens paket var det också inbokat ett besök på deras fina Leksaksmuseum som ligger strax intill. Där finns allehanda leksaker från vår barndoms år, fint uppdelade i olika kategorier.
På våningen ovanför så visade slottsherren själv sin fina bilsamling av gamla och nya rallybilar vilket uppskattades mycket av oss.
Klockan var nu eftermiddag och efter all trevlig gemenskap och fin nostalgi som vi fått uppleva så började alla tacka för sig och dra sig hemåt i solskenet. Tack alla för trevligt sällskap.

Kommentera