Text och Foto: Bo Björklundbo.bjorklund_130x170
Foto: Ted Björklund

 

 

sundbyholms-slott-2018-nationaldag

Årets Nationaldag med Corvetteklubben Mälardalen firades på Sundbyholms slott som ligger lite norr om Eskilstuna på en udde precis vid Mälarens vatten. Vädret var lite svalare på morgonen men efter ett tag så gassade solen på för fullt igen.
Jag och Siw kom dit tidigt på morgonen för att börja med förberedelserna och efter tag kom Lasse och Ingrid samt Magnus och Helene för att hjälpa till.
Från de tre uppsamlingsplatserna (Arboga, Botkyrka och Bålsta) började karavanerna anlända vartefter. I år fick jag tillstånd att ställa upp våra fina bilar i stora slottsparken vilket då gav gott om plats. Vi blev ca 140 medlemmar och ungefär 85 stycken Corvetter där alla generationerna var representerade samt parkerade i sina respektive generationsrutor C1 till C7.
Incheckningen med utdelning av lunchbiljetter sköttes vant av Siw och Ingrid som också delade ut en Presentkartong med hudvårds produkter till damerna.
Vi fick i år besök av en representant från Tidningen Nostalgia, Göran Ambell, som i samarbete med MHRF anordnar en arrangörstävling som heter ”Kultur på väg”. Vi blev i år nominerade till deras tävling ”en klubb som på ett bra sätt tillvaratar intresset för våra veteranbilar i Sverige”. Göran som är en del av juryn ställde frågor om Club Corvette Sweden och den här träffen.
Lunchen bjöd först på en förrätt sedan kom huvudrätten som bestod av Slottsstek samt därefter kaffe med kaka. Slottsfrun gav en liten kort historiebeskrivning om Slottets tidigare ägare och dess förehavanden. Under middagen lottades det även ut närvarovinster till 6 stycken medlemmar.
Efter middagen strosade alla ut i det varma soliga vädret för att knalla runt bland bilarna och pratas vid lite till innan hemfärd påbörjades. Tack alla för trevligt sällskap.

Kommentera