2 september 2012

Text: Ove Karlsson
Foto: Ove karlsson, Conny Tenghoff

Traditionsenligt, första söndagen i september varje år ordnar Lions Club i Vallentuna sin Flyg & Motordag. Det är en familjefest inne på sitt andra årtionde.

På grund av det myckna regnandet senast tiden blev flyguppvisningarna begränsade. Det var sjö på delar av Vallentuna flygfält. Gamla DC-3 an, Kongo Queen, startade upp motorerna men höll sig på backen denna gång. Ett före detta skolflygplan typ SK16 genomförde en uppvisning med mycket rök. Fältet flögs även över av en trio Tiger Moth. Annars var det mest helikoptrar som stod för programmet i luften.

På marken kunde man se allehanda försäljare och utställda hobbybilar, motorcyklar, traktorer och lastbilar. Hemvärnet deltog med tält och kok, ärtsoppa och hemvärnssoldater.
Club Corvette Sweden medverkade för andra året i rad med egen klubbparkering. Totalt var vi 20 stycken Corvetter av årsmodeller mellan 1965-2012. Som grannar hade vi Mustangklubben och Jaguarklubben.
Guy Ejremyr visade upp sin 1972 big block coupé för hela publiken genom att delta i bilparaden och bli intervjuad av Bosse bildoktorn.
Vi hade i alla fall tur med vädret. Solen ville inte riktigt bryta igenom, men det regnade inte.

Kommentera