Årets julbord gick av stapeln den 2 december på Kristinehovs Malmgård på Söder i Stockholm. Gården byggdes som sommarnöje till en grosshandlare år 1790. Gården används idag för olika tillställningar och i år hade Lasse Öhrn bokat in Mälardalen så att vi kunde ha vårt julbord där. Vi var ett sextiotal personer som fick ett rum på övervåningen. Lite trångt men vad gör väl det när man är tillsammans med vänner. All personal hade tidsenliga (1790) kläder och med jämna mellanrum kom skalden Carl Mikael Bellman och underhöll oss med sånger och lutspel.

Maten var uppdukad på nedre plan så vi fick med ojämna mellanrum gå ner och hämta nya tallrikar med julmat. Efter maten och lagom till kaffet var det dags för lotteri och prisutdelning. Eftersom vi hade besök av Christer Woxberg med hustru Tina så delade Lasse ut ett Long Distance pris till Christer. Dessutom vann Tina en fin väska och necessär.

Allt var gott och väl tillagat men som vanligt tar man lite för mycket. En promenad på söndagen blev det. Vi tackar Lasse för ett välordnat arrangemang även detta år.

Kommentera