Text & Bild: Mats Tenne

Solig lördag, skid-VM, sportlov och klubbens årliga filmvisning som drar närmare 200 deltagare.

Vi samlades på eftermiddagen hos Exclusive Cars i Täby som välvilligt ställt upp med sin försäljningslokal, stolar, bord och fika med korv och bröd, dricka, kaffe, te och kanelsnurror. Kanske ändå viktigare var förstås vår värd Håkan ”Nutte” Andersons presentation av den nya Corvetten C7 Stingray, som han och ägarna till Exclusive Cars varit och kikat på i USA. Nutte berättade initierat och på vanligt medryckande sätt och med bilder om deras resa. Man riktigt längtade efter att få se det nya underverket i ”live” men vi får ge oss till tåls till i höst.
Efter Nuttes reseberättelse visade Svenska Chevrolets produktchef Joakim Jonsson bilder med närmare information som just kommit från GM om detaljer och options , vilket auditoriet andlöst lyssnade på. Efter anförandet blev det en frågestund med många frågor och svar men en av de kanske viktigaste frågorna fick vi inte veta – nämligen priset. Fast GM har antytt att det kommer att bli i nivå med C6:an och då får man ändå en helt nykonstruerad mycket modernare bil och med prestanda som lätt slår betydligt dyrare konkurrenter.
Efter presentationen av C7:an utbröt allmänt mingel och trevligt fikande under tiden som filmer visades från våra olika sommaraktiviteter, allt från racing till cruisingar av alla de slag. Plötsligt hade tre timmar gått och det var dags att bege sig hemåt och många tänkte nog på hemvägen hur det skulle kännas att glida ner i en C7:a och dra iväg.
Corvetteklubben ber att få tacka Nutte och Exclusive Cars för en minnesvärd filmvisning med tilltugg.

Kommentera