Text o bild: Kari Auvinen

 

Strax efter att jag satt upp Klubbflaggan, rullade Corvetterna in till samlingsplatsen i Östhammar. Vädret var perfekt och efter sedvanliga ”krama mig” och ”kul att du kom”, etc., vevades motorerna igång av pigga startmotorer. Färden gick mot Öregrund, där målet för garageträffen var förlagd.

Färden dit gick via den ökända ”Promillevägen” som slingrar sig så pass mycket genom landskapet, att resan sker med måttlig fart. Väl framme i Öregrund svängde C3;an i täten, tvärt höger och mot centrum, helt enligt plan. Detta för att några passagerare inte var intresserade av att rota omkring i ett Garage. Så efter det att de blivit avsläppta, åkte vi tillbaka till infarten och värdarna för träffen, familjen Magnusson.

Corvetterna ställdes upp i den stora trädgården. Det visade sig att vi nästan var samtliga ”generationer” av Corvetter samlade. Det var bara C2;an som inte var där. En AC COBRA fick ta dess plats. Efter att Clubflaggan återigen var uppsatt, så meddelade en lustigkurre att; ”Nu kan ni fotografera så vi kan åka hem sen”.

Vi hälsades välkomna av vår värd Leif, som visade oss runt i garaget och berättade med stor inlevelse, den fantastiska historien bakom bygget, samt hans sökande och släpande på grejer från Amerika.
B.la. så hade han skaffat bilen för länge sedan och det tog ca 20 år på att bygget skulle starta.

Under tiden så skaffades delar till bygget. En Corvette med dödad ”title”, fick släppa till fram och bakdel av ramen och hjulupphängningarna etc. Växellådan från bilen fick även den ett nytt hem. Andra delar från Corvetten har även skruvats dit. Men motorn blev en Hemi motor från 50 talet.
Via jobb och andra resor till USA under åren, transporterades mycket delar till bilen i resväskor.
Som ni ser av bilderna så är det en bit kvar innan den är färdig, så det kanske finns möjlighet att göra ett återbesök i framtiden.

Sen blev vi bjudna på, av sonen Anders egentillverkade, grillade hamburgare. De var så goda och saftiga, att det slank ner två hos vissa. Efter lite mingel i samband med hamburgarna började gruppen att längta hemåt.

Ett stort tack till värdarna Leif, Eva och Anders m.fl. som gjorde träffen så trevlig och lyckad.

Kommentera