Söndagen 23 september

Text: Ove Karlsson
Foto: Ove, Mats, Bo, Conny

Oldies Mälardalen anordnade Brittsommar-cruising till Arsenalen. Ett ganska nytt försvarsfordonsmuseum som ligger strax väster om Strängnäs invid motorvägen. Både gamla och nya bilar, totalt 16 Corvetter, och två fulbilar deltog. Det blev nästan 30 deltagare som under ledning av tre kolonnchefer åkte från olika samlingsplatser och olika vägar till det gemensamma målet.

Museet visar svenska historiska militärfordon och hur de användes. Dessutom visas en fantastisk samling av tennfigurer samt ett gammalt ditflyttat soldattorp.
Det handlar inte bara om teknik utan är ju även en presentation av vår nutidshistoria.
Efter guidad visning av museet följde en välbehövlig lunch i stora samlingssalen. Sedan blev det olika aktiviteter. Vi körde ministridsvagn, tittade på torpet, och gick en tipspromenad. Bosse Björklund från Arboga vann stridsvagnskörningen på bästa tid, och helt utan straffpoäng på den svåra banan. Roger Bergman, Åkersberga, kammande hem vinsten på tipspromenaden. Efter prisutdelningen var programmet slut och fri hemfärd för de flesta. Några tyckte dock att utställningarna var så intressanta att man tog ytterligare ett varv bland alla stridsvagnar och övriga fordon.

Kommentera