Wheels Nationals bilträff i Älvdalen

 

Tredje gången gillt. Vi hade tidigare år, utan att lyckats, försökt få ihop en Corvette från varje generation för att ställa ut på Wheels Nationals bilträff i Älvdalen. I år skulle det ske. Vi var tidigt ute, tyckte vi, för att ragga deltagare. Björn Antonsson var självskriven med sin C7 genom att han är arrangör av vår Corvetteträff. Han har ju också en C3 men den stod avställd i Mora. Så Per Skogs från just Mora ställde upp med sin 3:a. C6 var inget problem genom att Janne & Ann-Christine skulle vara hela helgen på bilträffen. 5:an gick det också fint med, Janne Westling från Lima är en trogen besökare på många bilträffar, han skulle komma. Ettan var självskriven. Bror Hampus från grannkommunen Orsa är flitig pristagare med sin vackra -60:a. Den som var svårast att locka till Älvdalen var C2:an. Det är ingen dussinbil direkt och i vårt distrikt finns bara fyra som rullar. Stefan Johnsson från Leksand trotsade det överhängande regnet och dök till slut upp med sin fantastiska Split Window. Fyran, den var hur säker som helst. Den finns det ju massor av, tyckte vi. Tji fick vi. De tilltänkta fyra-ägarna uteblev så där ”stod med vår tvättade hals” som det gamla utrycket säger. Kolla bilderna så ser ni att det saknas en fyra.

Värdparet Björn & Charlotte hade som tidigare år dukat upp till fest hemma i den eleganta villan för oss som hade en bit att åka. Vi var ett trettiotal som lät oss väl smakas innan det var dags att åka ner till utställningen. Stort tack till värdparet och alla som ställde ut.

På träffområdet som normalt är en flygplats var det stor uppslutning av olika fordon. Mest jänkare av väldigt hög kvalité. Olika tävlingsklasser avgjordes bl.a. årets muskelbil där muskelberget själv, Magnus Samuelsson som en gång var världens starkaste man var en av domarna.

Under kvällen är det cruising i alla småbyar runt om i Älvdalen. Även de som har en nyare entusiastbil får delta. Numer så har många cruisingar en åldersgräns, att fordonet måste vara minst 30 år.

Om det blir fjärde gången gillt återstår att se, kanske nästa år?

Text & foto: Benny Eriksson

Kategorier: Dalarna/Hälsingland

Kommentera