Text och foto: Benny Eriksson

Sjuttonde maj, Norska Nationaldagen, då brukar alltid solen lysa. Var det så vi tänkte när vi i oktober förra året planerade in detta datum för att åka båt på Siljan? Vi prickade in årets hittills varmaste dag och det är helt avgörande om det skall vara en njutning att tillbringa några timmar på en fd ångbåt på landets sjunde största sjö. Bara för tio dagar sedan fick vi ställa in en onsdagskörning p.g.a. snö i luften. Så fort kan det gå mellan vinter och sommar.

Vi var 16 Corvetter som åkte från Borlänge och 2 åkte från Mora. På plats vid första stoppet som var Buffils Annas Café på Björkberget i Siljansnäs fanns redan några Corvettedyrkare som kom från närliggande platser.

Från Buffils Anna till Gammelgården i Leksand där vi ställde upp våra klenoder fick ortsbon Stefan Johnsson med sin fina C1 från 1960 ta täten och leda gänget genom den vackra Siljansbygden.

Väl på båten fick vi inta lunchen samtidigt som kapten berättade om alla de orter vi passerade. Vi fick denna eftermiddag njuta av böljorna de blå och umgås med trevligt Corvettefolk  Detta måste väl var en av de bästa rekreationerna som går att göra om man bortser från att ratta en Corvette.

Data M/S Gustaf Wasa: Byggår 1876, Längd:29,9 m. Bredd: 5,48 m. Vikt: 40 ton.  Motor idag: Diesel 2 st totalt 200 kW. Marschfart 9 knop. K-märkt. (Källa Wikipedia)

 

 

Kategorier: Dalarna/Hälsingland

Kommentera