CCS Dalarna/Gävleborg onsdagstur 22 maj 2019

Vi, Maria o Björn Sandin, blev medlemmar i CCS 2017 efter att vi köpt vår C3. Klubben är livaktig och många medlemmar är engagerade i att ordna aktiviteter så vi tänkte varför inte även vi? Vi kontaktade Anita och Benny i fjol höst och anmälde vårt intresse vilket resulterade i den här träffen. Träffen fick rubriken ”Oldiesträff” och vi hade väl hoppats att en och annan gammel-Corvette skulle dyka upp men det blev bara vår egen -69.

Men vi blev totalt 4 bilar och totalt 7 pers., en liten men naggande god skara med trevliga människor.

Del 1 av träffen gick från Skuthamn i Ludvika till Tillmans Musteri i Grangärde. Tomas Tillman mötte upp och välkomnade oss utanför musteriets butik.

 Inne i musteriet möttes vi av en imponerande anläggning med en kapacitet på flera miljoner flaskor per år av diverse drycker, i huvudsak gjorda på bär från Tillmans egna odlingar.

Tomas berättade engagerat om resan från den blygsamma starten på 90-talet fram till dagens fina anläggning.

 Efter visningen av produktionsanläggningen avslutade vi besöket hos Tillmans med shopping i den välsorterade butiken.

Färden gick vidare till Fänforsen i Björbo där vi dukade upp fika vid älvstranden. Inramningen med bilarna och älvens vatten är magnifik, en och annan mygga försökte störa oss utan att lyckas nämnvärt. Det blev en mycket trevlig fikastund innan vi skiljdes och var och en åkte hemåt.

Text & Foto: Björn & Maria Sandin

Kommentera