Oldiesträff.

Lördagen den 25 maj var det dags för Oldies gänget att ge sig ut på en tur igen. Vi var sju bilar som slöt upp men som vanligt var de flesta av nyare modell. Den här gången stod ett besök vid VVS-Teknik i Falun och Torsångs motormuseum på agendan.

Vi startade vid Ica Maxi i Borlänge och via små vägar tog vi oss till Ingarvets industriområde i Falun. När vi kom fram ställdes frågan, fika först eller en visning av vad VVS-Teknik sysslar med. Självklart var det fika, vilket ägarna Dan och Mats dukat upp. Efter ett och annat wienerbröd, kanske även en muffins eller något annat gott fick vi en visning av vad VVS-Teknik sysslar med. Vi fick se en bil utrustad med kameror för att filma avlopp och dagvattenledningar i marken med. En kombinerad spol- och sugbil, helt skinande ny, som används för att spola rent ledningar med. Det visades även ett system för renovering av avloppsrör i fastigheter, utan att bila upp och byta ut ledningarna.

Sedan var det dags för mat som intogs på Z-krogen i Hosjö. Pizza och hamburgare var favoriten men även fish and ships hamnade på menyn.

Nästa besök var Torsångs motormuseum som ligger vackert vid Lillälven i Torsång utanför Borlänge och ägs av Inger och Erik Örtlund. Erik guidade oss i det lilla men välfyllda museet och berättade med glimten i ögat om gamla motorcyklar och bilar som Erik själv renoverat ett flertal av och en massa annat intressant. Som avslutning serverade Inger kaffe och hembakta bullar innan vi skiljdes åt för den här gången.

 

Text: Christer Malmhed

Foto: Christer Malmhed, Benny Eriksson

Kommentera