Denna soliga lördag så var det många som var sugna på att långåka till norra delen av distriktet. Bengt Abrahamsson, vår kontaktperson i Mora hade satt ihop ett fint program med lagom mycket åka runt Mora och Orsa. För undertecknad, som bor i södra Dalarna, blev det en tur på 36 mil, kanonroligt. Efter samling vid Moraklockan så blev vi riktigt kulturella med besök på Zornmuséet i Mora. Att beundra alla alster till fullo från denna berömda konstnär kräver sina studier och tid men vi lyckades i alla fall få en överblick av vad den store Anders Zorn åstadkommit. Bara hans fina silversamling är värt besöket.

Bengt ledde oss vidare på fina vägar förbi Bergkarlås och den så kallade Turistvägen med utsikt över Orsasjön där obligatorisk gruppfotografering av Corvetter alltid skall ske. Fram till toppstugan vid Grönklitt där det vankades klubbens nationalrätt, hamburgare med tillbehör. En alldeles utsökt tillagad måltid så alla gick med magen i spänt läge därifrån.

Dagens sista punkt var studiebesök på Sveriges första BRP-Center, Cubic i Mora. Ägaren Jeff och Jocke hade laddat upp med det senaste i vattenskotrar, fyrhjulingar, sexhjulingar och en massa tillbehör och bjöd på efterrätt och prylpåsar. Stort tack till er och stort tack till Bengt som roddade ihop dagens träff.

Text & foto: Benny Eriksson

Kommentera