Corvetteutflykt lördag 10 juni 2017. Corvetteklubbens Hälsinge-Daladistrikt på lördagsutflykt till Gunde Svans utställning i lokstallet Vansbro. Starten gick från Borlänge, vidare via Grangärde till Fänforsens rastplats i Björbo där första stopp med fika för de 18 personer som deltog i 10 bilar. I Vansbro kom ytterligare en Corvette från Lima. Vid lokstallet möttes vi av nuvarande ägaren av lokstallet som gav en kort information om byggnaden. Därefter fri vandring bland Gundes priser, bilder och skidkläder från karriären i skidspåren.

Vi fick även besök av en kille från Siljansnäs vilken hade besök av en kompis från USA, som ville se våra bilar. Steve, en stor Corvetteantusiast med tre egna bilar, han har bl.a. en C6 och en C3 som är helt ”oskruvad”. Vi hade litet Vettesnack och överlämnade ett par nummer av Corvettemagasinet. Han var förvånad att det finns så många amerikanska bilar i Sverige.

Trippen gick vidare mot Dala-Järna längs gamla vägen på västra sidan av västerdalälven till Ryggåsstugan där lunch serverades. Det är en mysig timmerstuga vid stranden av en damm. Verksamheten drivs av en ung tjej på 24 år och som bakar allt bröd själv.

Nästa punkt på programmet var besök hos ”Grånäsivar” en nestor bland gengasåkarna Där fick vi se några bilar med gengasaggregat. Även andra rariteter bl. a. en Nash -32. Ivar har kört med gengas både lastbil och taxi på -40 talet. Ivar berättade med inlevelse om gengasdrift så vi fick nästan avbryta honom för vi skulle komma hem i någorlunda tid. Därefter fortsatte vi på västra sidan om älven ned till Nås och vidare till Fänforsen där vi skiljdes åt. En kommentar om vädret är oundvikligt i sommarsverige. Vid starten från Borlänge vräkte regnet ned men efter Grangärde fick vi inte en regndroppe och efter lunch kom solen fram och eftermiddagen blev solig.

Text: Anders Malmström

Foton: Anders Malmström, Benny Eriksson

 

 

Kategorier: Dalarna/Hälsingland

Kommentera