En lördag i mitten av februari var det dags för det stora Dalaracet, som skulle avgöras på Hedemora gokart arena i Vikmanshyttan. Elva race sugna hade samlats varav tre tjejer och även ett antal fans som ville se sina favoriter tampas på banan. Två kval heat kördes och det var med blandade känslor förarna gick i mål, yrsel, svettningar, värkande och trötta armar hörde man talas om i depån.

Två finaler skulle köras. Efter en del överläggningar beslutades att den ena skulle vara en ren tjej final, tror orsaken till det var att ingen av de manliga förarna skulle klara av att bli frånåkta av en tjej.

Första finalen var tjejernas. Där var det tre deltagare som efter en tät kamp slutade med Emelie Malmhed som segrare tätt följd av Anneli Malmhed och Elisabeth Westin.

Sedan var det dags för den stora uppgörelsen där äran att stå högst upp på prispallen hägrade. Sju manliga förare med horn i panna så att hjälmarna var svåra att få på radade upp sig på startlinjen. En tät kamp som slutade med vinst för kvalsnabbe Benny Eriksson tätt följd av Matts Westin och på tredje plats Christer Malmhed.

Efter prisutdelning och fotografering av idolerna på prispallen, kanske en och annan autograf också skrevs, bar det av till Brända Bröd, ett litet mysigt fik som ligger på Brända i byn Solvarbo några kilometer norr om Säter. Där serverades inga brända bröd utan kaffe, hembakt bröd med skinka och Gustafs korv och efter det slank det ner en och annan chokladboll.

Sedan var det dags för hejdå kramar och vi ses igen vid filmvisningen på Säters Biografmuseum 16 mars.

Text: Christer Malmhed

Foto: Benny Eriksson

 

Kommentera