För första gången försökte vi oss på en filmvisning i Gävleborgs Län. Det var spännande och se hur många som ville njuta av Sommarmötes filmen på en riktig biograf, någon vecka före den kommer hem i brevlådan. Vi blev 13 st som sjönk ner i de komfortabla stolarna på balkongen och kollade på den underhållande filmen. Även filmen från klubbmästerskapet i  Mantorp hann vi med. Sen finns ju också Öhrnens suveränt bra filmer med, men de får vi njuta av hemma i soffan.

Vi hade hyrt in oss i den gamla biografen som kallas Gotan i Ockelbo. Huset är över hundra år gammalt och idag var det Jan som skötte apparaturen.

Det var Krister & Susanne Larsson som ordnade filmvisningen, tack till dom.

Text och foto: Benny Eriksson

 

Så här skriver dom själva på sin hemsida om biografen.

Ägare av Rio biografen

Ockelbo UNF (Ungdomens nykterhetsförbund) upprätthåller en kulturtradition som nykterhetsrörelsen startade i Ockelbo 1915. Ockelbo Godtemplares byggnadsförening startade då den första stationära biografen under namnet Amor, som senare bytte namn till Rio.

Biografverksamhet bedrivs företrädesvis på fredagar och söndagar under höst-, vinter- och vårsäsongen.

Överskottet från biografverksamheten blir ett bra tillskott till vår föreningsverksamhet inom Ockelbo UNF som t ex skolinformation, opinionsbildning, åka på resor.

Kategorier: Dalarna/Hälsingland

Kommentera