Hur definierar man vad som är en sportbil ? Jo, ”sträcka ut armen genom sidorutan och där kunna ta på bakdäcket” klarar man det så är det nog en sportbil. Det här provet kanske börjar bli gammalt nu när C8:an skall introduceras. Ska man på den nå bakdäcket från förarplatsen så måste man troligen vara byggd som en orangutang.

Detta stora bilevenemang har tidigare år gått i Orsa och på Tallheds flygfält. Då ställde vi upp flaggorna och samlade alla Corvetter och gick sen runt och kollade alla bilar. I år var nya platsen Leksand med stor uppställning vid Tegera Arena. Det var fler klubbar representerade, Alfa Romeo, Ferrari, Miata, Porsche, Lamborghini, Viper m.fl. Vi fick verkligen njuta av alla de olika skapelserna och vi var troligen största klubb. Bilklubbarna körde sen in till torget i centrala Leksand för att där visas upp för alla glada människor. Där blev det också presentation av bilar och klubbar. Undertecknad fick berätta om Corvettens olika generationer och vad vi i CCS pysslar med. Den berömda Kalle Moraeus från Orsa som är släkt med arrangörerna samt ägare till en C7 smög fram och fick frågan när han skulle gå med i CCS.

Vi lyckades få ihop alla generationer till presentationen på torget. Bror Hampus och Stefan Johnsson C1 båda -60. Stefan Johnsson C2 -63 SplitWindow, Lars Björn C3 -69, Bertil Carlsson C4 -94, Jan Westling C5 -00, Ann-Christine & Jan Westlund C6 -08, Bengt Abrahamsson C7 -16. Totalt blev vi nästan trettio Corvetter som deltog denna trevliga bildag. Vi lyckades säkert locka några nya att bli medlem i vår fina klubb. Vinnare till snyggaste bil blev utsedd av publiken en svart och gulddekalerad Porsche.

Text: Benny Eriksson Benny

Foto: Benny Eriksson, Mats Bäckström

Kommentera